Gastronómia a hotelové reštaurácie
V hoteli One&Only One Za'abeel sa nachádza celkom 11 exkluzívnych reštaurácií a pôsobí tu šesť michelinských šéfkuchárov. Preskúmajte výnimočnú kolekciu najlepších reštaurácií a barov v Dubaji, kde najslávnejší svetoví šéfkuchári vytvárajú svoje majstrovské kulinárske diela. Reštaurácie sú rozmiestnené do dvoch častí hotela – The Link a The Garden.
The Link predstavuje veľkolepý priestor zasadený do impozantnej konzolovej konštrukcie, ktorá je so svojimi 230 metrami najdlhšia na svete. V troch poschodiach sa nachádzajú luxusné reštaurácie a bary, ktoré zachytávajú všetku energiu a živosť Dubaja. Nenechajte si ujsť ani skrytú oázu The Garden, kde jeden z najlepších svetových šéfkuchárov predstavuje unikátne poňatie „street food“ a v pôsobivej otvorenej kuchyni ožívajú živé chute Indonézie.
Dining at The Link
La Dame De Pic – Táto exkluzívna reštaurácia odráža osobitý kulinársky štýl michelinskej šéfkuchárky Anne-Sophie, v ktorom sa snúbia kontrasty v dokonalej harmónii. Technika „suffusion“, ktorá je pre ňu charakteristická, predstavuje spojenie klasických francúzskych kulinárskych techník a jedinečnej infúzie chutí. Atmosféru interiéru dotvára jemná súhra ružových a slivkových odtieňov, ktoré dopĺňajú svetlé hlinené tóny a kovové akcenty. Steny zdobí podmanivý basreliéf pivonky vytvárajúci luxusnú kulisu. Ústredným bodom reštaurácie je otvorená kuchyňa, ktorá vás vtiahne do centra kulinárskeho diania. La Dame de Pic vyžaruje silu a charizmu a zároveň si zachováva vycibrený zmysel pre eleganciu a ženskosť. Otváracia doba: 18:00–0:00.
Arrazuna - Vydajte sa na kulinársku cestu s nezameniteľným podpisom michelinského šéfkuchára Mehmeta Gürse, ktorá je oslavou podstaty panorientálnej gastronómie. Šéfkuchár Mehmet je preslávený svojim inovatívnym prístupom k anatólskej kuchyni a Arrazuna je jeho pomyselným maliarskym plátnom. Tento interaktívny a jedinečný priestor je domovom množstva autentických, čerstvých a chuťovo pestrých kulinárskych ponúk. Súčasťou reštaurácie je aj špecializovaná predajňa, kde si môžete zakúpiť rôzne orientálne produkty ako čajové zmesi a šafran prémiovej kvality. Otváracia doba: obed 12:00–17:00 a večera 17:00–23:00.
Tapasake – Pridajte sa k elitnej spoločnosti a navštívte toto miesto, kde si môžete oddýchnuť v luxusných prístreškoch, vychutnať si najrôznejšie delikatesy a osviežiť sa v 120 metrov dlhom nekonečnom bazéne a pritom sa kochať panoramatickým výhľadom na dubajskú panorámu. Podáva sa tu japonská kuchyňa aj vynikajúce koktaily. Otváracia doba: bazén 10:00–19:00, obed 12:00–16:00 a večera 18:00–1:00 (pre deti do 10 rokov prístupné iba do 20:30, do bazéna smú iba hostia od 21 rokov ).
DuangDy by Bo.Lan – Objavte thajskú gastronómiu v novom svetle. DuangDy podáva typické thajské pokrmy s dôrazom na udržateľné suroviny a komunitu. Cieľom neustále sa meniaceho jedálneho lístka je minimalizovať dopad reštaurácie na životné prostredie. Táto luxusná reštaurácia, inšpirovaná pôvabom thajského vidieka, je zasadená do moderného prostredia a stavia do popredia poľnohospodárstvo a rybolov. Otváracia doba: 18:00–0:00 (pre deti do 10 rokov prístupné iba do 20:30).
Qabu by Paco Morales – V tejto unikátnej reštaurácii vystupujú do popredia španielske a maurské vplyvy. Šéfkuchár Paco Morales, ktorý má na svojom konte tri michelinské hviezdy, pozýva hostí na cestu po kulinárskej rozmanitosti Al-Andalusu. Tradičné maurské a andalúzske chute sa snúbia v nezabudnuteľnom menu na pomedzí minulosti a budúcnosti, a to všetko v krásnom prostredí reštaurácie na samom konci pôsobivej konzolovej konštrukcie. Môžete sa tešiť na degustačné menu, ktoré vás prevedú stáročiami kulinárskeho majstrovstva. Otváracia doba: 18:00–0:00 (pre deti do 10 rokov prístupné iba do 20:30).
Sagetsu by Tetsuya – Objavte spojenie japonskej kuchyne s francúzskymi kulinárskymi technikami a sveta gastronómie s astronómiou. Neustále sa meniace menu od legendárneho šéfkuchára Tetsuyi Wakudy odráža striedanie ročných období a prekračuje hranice chutí. Názov Sagetsu je spojením dvoch japonských slov, ktoré znamenajú piesok a mesiac. Minimalistická, ale elegantná výzdoba pripomínajúca prírodné povrchy Zeme vytvára úchvatnú atmosféru. Môžete sa tiež tešiť na výber najlepších japonských saké - šéfkuchár Tetsuya je totiž držiteľom titulu Saki Sommelier a do Sagetsu prináša tie najlepšie zbery. Otváracia doba: 18:00–0:00.
Sphere – Tento pulzujúci bar vás prenesie do sveta sofistikovaného štýlu. Miestni DJs a špičkoví umelci vytvárajú uvoľnenú atmosféru, zatiaľ čo hostia si môžu vychutnávať ohromujúci výhľad na západ slnka na pozadí dubajskej panorámy spolu s originálnymi nápojmi. Mixologické laboratórium láka jedinečnými alkoholickými i nealkoholickými koktejlami z inovatívnych ingrediencií a ponuka vzácnych vín a destilátov sľubuje exkluzívny zážitok. K vynikajúcim drinkom sa podáva drobné občerstvenie a k dispozícii je aj kaviárové a ustricové menu. Otváracia doba: 18:00–1:00 (prístupné iba pre hostí od 21 rokov).
Aelia – Táto elegantná reštaurácia v srdci rezortu One&Only One Za'abeel, umiestnená vo výške 100 metrov nad zemou, stvárňuje slnkom zaliatu Francúzsku riviéru. Ohromujúci a majestátny interiér s vysokými stropmi a oknami od podlahy až k stropu vytvára vzdušné a štýlové prostredie plné prirodzeného svetla. Priestor je rozdelený do štyroch častí – lahôdky, bar, čajový salónik a reštaurácie –, ktoré vynikajú svojim vlastným osobitým dizajnom, ale zároveň utvárajú celistvý koncept. Začnite ráno výdatnými raňajkami s voňavým pečivom, cereáliami a čerstvo vylisovanými šťavami alebo príďte počas dňa ochutnať ponuku stredomorských plodov a ďalších delikates, ktoré vás prenesú na slnečný juh Francúzska. Otváracia doba: raňajky 7:00–11:00, obed 12:00–15:00 a večera 18:00–22:00.
Dining at The Garden
Andaliman – Vychutnajte si nezameniteľné chute indonézskeho súostrovia v tejto štýlovej reštaurácii so salónikom, ktorá ponúka pútavé a interaktívne stolovanie s otvorenou kuchyňou, grilom vykurovaným kokosovými šupkami a radom čerstvo pripravených omáčok sambal. Podmanivá reštaurácia, ktorej názov je odvodený od indonézskeho korenia andaliman, prenáša energiu a autenticitu kultových indonézskych plážových reštaurácií od pobrežia Jimbaranu až do srdca Dubaja. Sledujte, ako kuchári grilujú čerstvé úlovky nad kokosovými šupkami a rozdúchajú plamene, aby vytvorili dráždivú vôňu a nezameniteľnú chuť. Otváracia doba: obed 12:00–16:00, popoludňajšie drinky 16:00–18:00, večera 18:00–23:00.
StreetXO – Navštívte túto unikátnu reštauráciu inšpirovanú konceptom „street food“, ktorá ponúka nevšedné menu plné chutí z Európy, Ázie, Južnej Ameriky a ďalších krajín. Jej autorom je uznávaný španielsky šéfkuchár Dabiz Muñoz, ktorý bol v rokoch 2022 a 2023 vyhlásený za najlepšieho šéfkuchára sveta a jeho madridská reštaurácia DiverXO, ocenená tromi michelinskými hviezdami, je považovaná za chrám gastronomických pútí. Interiér hýriaci farbami, umelecké inštalácie a pulzujúci soundtrack dodávajú tejto reštaurácii elektrizujúcu atmosféru. Môžete sa tešiť aj na bar, kde medzinárodný tím talentovaných mixológov mieša inovatívne drinky. Otváracia doba: 18:00–0:00.
The Garden Pool Bar – Vyhrievajte sa celý deň na slnku pri tomto bare v centre Dubaja, ktorý vás prenesie do vášho obľúbeného tropického letoviska. Môžete sa tešiť na bazén pre rodiny s deťmi, špeciálny detský bazén, swim-up bar a uvoľnené menu inšpirované chuťami juhovýchodnej Ázie.